Booba in America

През 1977 г. Съединените щати стартират Мисията Вояджър, осъществена от научни проби Вояджър 1 и Вояджър 2. В момента Вояджър 1 е най-отдалеченият човешки обект от Земята. И двете проби носят със себе си златна плоча, която съдържа снимки и звуци от Земята, заедно със символични указания за възпроизвеждане на записа и данни, описващи подробно местоположението. Целта на плочата е да е послание към извънземна или далечна бъдеща човешка цивилизация, която би могла да намери някои от плавателните съдове Вояджър.

 

„Това е подарък от малък, далечен свят, знак на нашите звуци, нашата наука, изображения, музика, мисли и чувства. Ние се опитваме да оцелеем от времето си, за да живеем във вашето. Надяваме се някой ден , решавайки проблемите, пред които сме изправени, да се присъединим към общност от галактически цивилизации. Този запис представлява нашата надежда и нашата решителност и нашата добра воля в необятна и страхотна вселена.“

 

Запознайте се с Буба – единственият обитател на звезда AC + 793888 в съзвездието Ophiuchus, на 17.6 светлинни години от Слънчевата система. Да си на правилното място в точното време понякога може да отвори цял нов свят пред теб или поне това се случи, когато Буба се натъкна на лъскавата жълта плоча от космоса. Странни неща се изхвърлят, помисли си Буба. Нещо в този предмет го правеше да изглежда важен, остатъчно важен, за да накара Буба да отдели време и усилия за дешифриране на кода. О, образите и звуците, които се изляха от плочата, накараха малкото сърце на Буба да подскочи! Самотното обитателче на AC + 793888 винаги знаеше, че някъде в обширното небе има някой друг. Буба не можеше да бъде само в цялата Вселена! Тази плоча беше доказателство и Буба беше готово за мисията свързване!

Ню Йорк, 2000 г.

Буба пое път към планета Земя, борейки се срещу космически ветрове и жилещия звезден прах, и една от песните на плочата се повтаряше в главата му, управлявайки го:

„Go, go

Go Johnny go

Go.“

Заедно със знанието и емоционалния заряд на всеки звук и образ от плочата, Буба пристига в Града на мечтите, един от най-големите центрове на човешката цивилизация по това време, за да установи контакт с човешката раса. Там Буба среща различни герои, един от които е Карл – схемаджия и Карл Лагерфелд фен, който докоснато от историята на извънземното (но главно в моментна скука), решава да се превърне във водач на Земята и живота на нея.