En Бг

Екстри

купи билети

Музика, експо зона, работилница и партньорско съдържание

Парти с Хайди П.

Събота, 9 ноември 2019, 23:00ч. Tell Me Bar, ул. Иван Вазов 12 Вход свободен с билет от фестивала или 15 лв. на вратата Facebook събитие

Хайди П. е сред най-бързо набиращите популярност имена в музикалната електронна сцена на Канада. Тя започва своето музикално пътешествие преди 14 години, като в продължение на няколко години води седмично радио шоу по CISM 89.3 FM. Когато не участва в заведения и нощни клубове в Северна Америка или в Европа, тя е домакин на месечно предаване по радио Quantica и продуцира музика с проекта си Rhythm Phazer. През последните няколко години тя е участвала в множество събития в Берлин, Париж, Хо Ши Мин, Пном Пен, Ню Йорк, Лондон и Стокхолм, и като гост със специални сетове в онлайн радиостанции като Rinse France, N .10.as и The Lot Radio. Освен това е участник в по-големи фестивали и събития като MEG Montreal, Piknic Electronik, Dimensions, Electronic Peak, Mode & Design и много други. Монреал е нейният роден град, но понастоящем се е установила в Лисабон.


Разгледайте профилите ѝ в Soundcloud, Facebook и Instagram.

Let’s Cyrillize!

Типографска работилница с Fontfabric

16–17 ноември 2019 (събота и неделя), 10:00-18:00 ч. Missia23, ул. Мизия 23 Билети се продават отделно тук Facebook събитие

Като част от второто издание на Мелба, Fontfabric организира двудневна типографска работилница с фокус върху българската кирилица и основните принципи на шрифтовата конструкция. На 16-ти и 17-ти ноември в Missia23 ще поговорим за скици, креативни решения, дигитално шлифоване, и някои малки тайни от кухнята на Fontfabric! Броят на участниците в събитието е ограничен до 20 души, а лекциите и упражненията продължават от 10:00 до 18:00, с обедна почивка между 13:00 и 14:00.

Повече информация ще намерите във Facebook страницата на събитието

Млади балкански дизайнери

Изложба с прототипи продуктов дизайн. Партньорско съдържание на Мисия23.

Откриване - 11 ноември / понеделник / 18:30ч. От 10.11 до 17.11, всеки ден от 10:00 до 20:00 Вход: свободен ул. Мизия 23 Facebook събитие

Млади Балкански Дизайнери (Young Balkan Designers; YBD) е регионална платформа за таланти основана през 2011 година, целта и е да идентифицира, промотира и развива креативните потенциали на Балканите в сферите на продуктов дизайн, мебели и концептуален дизайн.

Темата на Млади Балкански Дизайнери 2019 е ‘’Circular Design’’ /’’Циркулярен дизайн’’/, призовава за дизайн проекти, продукти, концепции и сценарии, които могат да помогнат Балканите да бъдат много по напред в много нуждаещия се пример за промяна в дизайна, продукцията и консумацията, имайки предвид климатичните проблеми и изчерпването на ресурсите.

Повече от 100 кандидата от 11 държави от югоизточно европейски държави са изпратили техните проекти. Журито избира 32 полуфиналисти за първия рунд на състезанието и техните проекти са били изложени в зоната за таланти в Mikser Festival 2019 в Белград, между 24-26 май.

Селектираните дизайнери подготвят проекти за най-престижната глобална платформа за таланти - Salone Satellite n Интернационалното изложение за мебели в Милано през април 2020.

Експо зона

Събота, 9 ноември 2019, 10:00–19:00 ч. НДК, зала 6, фоайета Вход: със симпозиумен или фестивален пас

В деня на международния симпозиум посрещаме посетителите в специалната ни зона за приятно прекарване. Напитки, храна, подбрани предложения от български дизайнери, място за отмора и четене.

Мелба х SiteGround представят: Подемна сила

21 ноември / 18:00ч SiteGround, ул. Олимпийска N6, София, 1766 Вход: свободен

Разговор с Елица Панайотова по темата за новите офис сгради в принос за устойчивостта на градската среда и здравословната работна култура

Opal Sunn Live

Black Flamingo, ул. Граф Игнатиев 6 Билети се продават отделно тук Facebook събитие

NEXT-DC ще отбележи своя 9-и рожден ден с Opal Sunn – live-performance дуо с японски корени, достигнали до дълбините на световната електронна сцена.

Opal Sunn е комплексна формула от характерите на Al Kassian и Hiroaki OBA. Още в началото на своята музикална кариера, Al (Alex) попада в полезрението на всеизвестни лейбъли като основания от Paramida берлински Love On the Rocks, Utopia Records на Alex Bradley или базирания в Сохо лейбъл Phonica. А роденият в Kawasaki, Hiroaki преминава през музикалната школа на Токио, като бас китарист за различни групи, преди да се установи като соло артист в Берлин.

Траковете на дуото са съвкупност от студийни импровизации и игра с нетипичен за електронната сцена подход към музиката. Комбинация, довела до първото им двойно EP – Opal Sunn 1 & 2 (2017-2018), последвано от Parallax (2018).

Разгледайте сайта на Opal Sunn, както и техните профили в Soundcloud, Resident Advisor и Facebook pages.