En Бг

IAM

купи билети

Интернет, дигитална култура, медии

Луси Блек-Суон и Андрес Колменарес са основателите на IAM - медиите в епохата на интернет. IAM (Internet Age Media) също така е комплект от развиващи се постоянно начинания, които включват стратегическо консултиране, поредица от събития, творческа лаборатория и обединението на глобална общност, която се припознава с дългогодишната мисия на колектива: подобряване взаимовръзките между хората, дигиталните технологии и планетата, използвайки спекулациите за бъдещето като инструмент за подпомагане на организациите да вземат по-добри решения и да насърчат критичната колективна надежда.

От 2015 г. насам Луси и Андрес разработват стратегически и кураторски дизайнерски проекти с фондации, културни институции, университети и медийни компании като Mobile World Capital Barcelona, ​​TATE, University of Arts London, Red Bull, ELISAVA и BBC. Наред с това поддържат и редица експериментални инициативи, включително събития за бъдещето на интернет като годишната конференция IAM Weekend в Барселона и предстоящия Форум на интернет гражданството, инициатива, разработена в партньорство с Phi Center в Монреал.

С над 10 години опит, посветени на изследването на спекулативни теми, методи и истории за еволюцията на интернет като визуална културна и поведенческо форматиране на всичко около нас, IAM създават инструменти, предлагат решения и идеи за обогатяване на преживяванията ни чрез критичен и щедър поглед към темата. Провокациите идват по различен начин - във видеоклипове, учебни пътувания и публикации, спазвайки принципите, посочени в манифеста на IAM.

Симпозиумът на Мелба с гордост посреща Луси Блек-Суон и Андрес Колменарес в София благодарение на любезната подкрепа на Посолството на Испания в България.