En Бг

Rotor

купи билети

Устойчивост, преупотреба на материали, консултация, кураторство

Маартен Гийлен е съосновател на Rotor през 2006 г., където в момента работи като дизайнер, изследовател и ръководител. Възползвайки се от 10-годишен опит в деконструкцията, логистиката, архитектурата и строителния дизайн с използвани материали, Маартен понастоящем управлява последното начинание на Ротор - Rotor DC (Deconstruction), основано през 2014 г.

Rotor е колектив, базиран в Брюксел, и е практика за съвместно проектиране, която изследва организацията на материалната среда. Освен проекти в архитектурата и интериорния дизайн, те създават изложби, книги, икономически модели и предложения за нови политики.

Маартен има основна роля в повечето изложби и публикации, които Rotor продуцира като Deutschland Im Herbst (DE, 2008), Usus / Usures за белгийския павилион на Венецианското биенале (IT), Ex-Limbo за Фондационе Прада в Милано ( IT, 2011), OMA / Progress, върху работата на OMA / Rem Koolhaas в Art Gallery Barbican в Лондон (Обединеното кралство, 2011), и Зад зелената врата за Триеналето на архитектурата в Осло 2013 (NO).

За своя принос като автор, дизайнер и инициатор на проекти, Maarten получи наградата Мааскант за млади архитекти, едно от най-престижните международни отличия.