Melba2021

11-21.11.21

Фестивал за дизайн София

КАЛЕНДАР

*Всички събития на живо могат да се посетят единствено с валиден зелен сертификат.

 • МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ*

  Шест лекции в различни категории от европейската дизайн сцена: Ектор Аюсо, Патрик Харджей, Ейдийн Маккол, Клаудия Шварц, Мила Лозанова, Herrmann & Coufal.

  виж повече билети
 • Преглед на българския дизайн 2021*

  Стойността на дизайна

  Студио Комплект продължава своята линия от преглед на актуалното състояние на българския дизайн като представя актуални проекти от различни сфери. Всички те са обединени от темата “стойността на дизайна”.

  виж повече
 • Номад. HERRMANN&COUFAL*

  Проектът изследва феномена „направи си сам“ и отношението на дизайнерите към него. Инсталацията обособява една изложбена рамка както за осветителните тела, така и за себе си - с възможност за разглабяне и сглабяне според упътването.

  виж повече
 • Do It Use It*

  Направи си сам дизайнерската лампа Tension заедно с Herrmann & Coufal

  виж повече
 • Baby, One More Time*

  Baby, One More Time кани посетителите да направят своя чанта или несесер от стари винили, събирани от предходни издания на фестивала МЕЛБА и от партньорите ни в това начинание - Чешкия център. На място всеки ще може да разгледа предварително измислените модели от дизайнера Нева Балникова.

  виж повече
 • Устойчив дизайн и мода в страните на
  Вишеградската група*

  В изложбата може да видите 24 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия.

  виж повече
 • Бъдещето на живота. Съвременен
  словенски дизайн*

  Изложбата показва новаторски методи, чрез които словенският дизайн отговаря на бъдещите предизвикателства пред нашето общество чрез продукти, които умело съчетават местните материали с традиционното занаятчийство.

  виж повече
 • Устойчиви практики в дизайна*

  дискусия и презентации

  Запознайте се с три европейски компании, които водят важна промяна в индустрията към по-екологично производство и консумация. С участието на: Шара Келе, Make Grow Lab, Biomyc и B2N.

  виж повече
 • Creative Mornings Sofia*

  Закуска и лекция на Севда Семер по темата LIMINAL

  Специално издание на международната мрежа “творчески закуски”. За първи път софийският екип е автор на месечната тема на глобално ниво - като концепция и визуализации.

  виж повече