Melba2021

11-21.11.21

Фестивал за дизайн София

назад

Creative Mornings Sofia

къде

ONE MORE PARK BAR & NEXT CO-WORKING,

Борисова градина, Национален ОББ тенис център, София

кога

19.11.2021, петък, 8:30

Creative Mornings е месечна поредица срещи на закуска за творческата общност, лансирана през 2008 г. в Ню Йорк и със свой екип и издание в София от 2016 г. CreativeMornings към момента се провежда в 224 града в 67 държави. Концепцията е семпла - закуска и кратка лекция по конкретна и глобално възприета тема, веднъж в месеца. Целта е да се захрани креативността и въображението за старт на деня. Добавената стойност е запознанството с представители на различни сектори, връзката между тях и доброто настроение.


Фестивалът MELBA с радост организира и приветства едно много специално издание на CreativeMornings Sofia. За първи път местният екип е автор на месечната тема на глобално ниво - и като концепция, и като визуално изпълнение, последното от талантливата и всестранно развиваща се художничка Севда Семер. Ще ви очакваме за прекрасно начало на деня с беседа и презентация на Севда Семер и нейното творчество.

Темата за Ноември е Liminal - латинска дума, която означава праг. Думата описва състоянието на неяснота или дезориентация, което се случва в средния етап на всеки преход. Безспорно живеем във времена, в които много от съществуващите ни модели са се разпаднали, но на тяхно място все още няма ясно изградени нови подходи. Това ни кара да се чувстваме тревожни, но е и голяма възможност за съзидание и подем. И така, какъв е дизайнът на бъдещето ни? Как подреждаме парчетата за да оформим новата представа за света около нас? Как бихме могли да проектираме и създадем бъдещата фаза на живота ни в тези прагови времена?


Входът е безплатен, но се препоръчва предварителна регистрация тук.


С подкрепата на SiteGround.