Melba2021

11-21.11.21

Фестивал за дизайн София

назад

Устойчив дизайн и мода в страните на Вишеградската група

Откриване

15.11.2021, понеделник, 18:00

къде

Opening Soon, ул. Кърниградска 1, София

кога

15 - 21.11.2021,
пон-нед: 15:00 - 19:00

Отговорното отношение и устойчивите практики са все по-настоятелно необходими в настоящия контекст на сериозни екологични промени. Страните на Вишеградската група участват в тази важна промяна, като нарастващ брой дизайнери и компании полагат усилия за намаляване на своето негативно екологично влияние и водят тенденцията към етична и устойчива мода.

В изложбата може да видите 24 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия. Те са се посветили на създаването на продукти в съответствие с идеята за устойчивост, като използват естествени материали, рециклирани и/или преработени такива, търсят екологични и иновативни алтернативи, работят на местно ниво и се опитват да постигнат безотпадъчно производство с фокус и върху социалното въздействие.

Изложбата се организира от Институт Лист Унгарски културен институт София по повод Унгарското председателство на Вишеградската група през 2021/2022 г. с партньорството на Чешки център София, Полски институт в София и Посолството на Словакия в София.С подкрепата на Институт Лист - Унгарски културен институт в София.