Melba2021

11-21.11.21

Фестивал за дизайн София

ПРЕГЛЕД НА БЪЛГАРСКИЯ ДИЗАЙН 2021 - СТОЙНОСТТА НА ДИЗАЙНА

групова изложба

Откриване

11.11.2021, четвъртък, 19:00

къде

КО-ОП, бул. Янко Сакъзов 17, София

кога

11 - 21.11.2021

вт-пт: 12:00 - 19:00, сб - нд: 14:00 - 18:00

Студио Комплект продължава своята линия от прегледи на актуалното състояние на българския дизайн. Превърналата се вече в традиционна годишна практика от първото издание на фестивала насам, събира някои от забележимите проявления на дисциплината през реализирани проекти в различни сфери на дизайна (графичен, моушън, продуктов, социален, интериорен дизайн, типография, бижу, мода и още).

Поредицата групови изложби стартира през 2018г. като основна съдържателна част на фестивала за дизайн МЕЛБА под името Преглед на българския дизайн. Мотивацията зад подбора на Студио Комплект е да запознае публиката с някои примери за умело и стойностно приложение на дизайна. Богатството на интерпретации е обединено от силен и запомнящ се визуален език, високо качество и безкомпромисна естетика, които култивират усет към по-добрия начин на живот.

През 2021г. Студио Комплект поставя като водеща тема в изложбата Стойността на дизайна.

Както при повечето ситуации в живота трябва да се заровим по-надълбоко, за да разберем какво всъщност предизвиква, движи напред и материализира една идея. Търсим значимостта в процеса, предхождащ края и финалното представяне за “консумация”. Зад събирателния образ на готовия продукт се крие дълъг път на проучвания, експерименти, провали, срещи, общувания, колебания, отхвърляния, преправания, упорство, търпение, тестване на лимита на уменията. Всеки посетител ще може да разбере по-добре как дизайнерите вземат решения и кое обуславя техния конкретен избор. Отново съвсем преднамерено каним представители на различни дизайн дисциплини и в различен етап от своето развитие.

Създаването е загадъчен процес, който изисква съгласуването на много елементи. Разкривайки поне част от тях, изложбата цели да покаже високата стойност, която добрият дизайн носи в себе си и добавя ежедневно в нашия живот.