Melba2021

11-21.11.21

Фестивал за дизайн София

назад

botanic lab

Complex planter

къде

КО-ОP, бул. Янко Сакъзов 17, София

кога

11 - 21.11.2021

Пон - Пет: 10 - 19, Съб-Нед: 14 - 18

Complex Planter съчетава удобство с модерен и устойчив дизайн в три основни функции: кашпа за растителност, затворено място за съхранение и поставка за вещи (телефон, чаша с кафе или друго). Отговаря на нуждата от многофункционална, но компактна мебел за изграждане на уникална работна среда у дома, в контекста на т.нар. homeoffice.

Прототипът на Complex Planter се появява още през 2019 за интеграция в интериорно озеленяване на отворени работни пространства. Той е допълнение към работната станция и удачно решение за уединение. През 2021 продуктът е адаптирана към сегашната реалност и нужди на градския човек - оптимизация на пространството и по-добра среда за живот и работа. Комплексното решение има добавена стойност - положителният ефект на растенията върху качеството на въздуха и психическото и физическото му състояние (повишаване нивата на продуктивност, концентрация и дори щастие).

Направени през 2019 проучвания сочат, че се търсят комплексни решения, които да спестяват място и да позволяват интеграцията на растителност в офиса. След обезлюдяването на точно тези отворени офис пространства следствие на Пандемията, Botanic Lab се насочва към тестване на адаптиран дизайн, подобряване на формата и допълване на функцията на продукта. През 2021 те избират да си сътрудничат с Ironic Fair по редизайна и производството на Complex Planter. Пилотното му представяне е именно в рамките на фестивала МЕЛБА.

Продуктът е нагледен пример за динамиката в интериорния дизайн след началото на Пандемията. Смяната на функционалността, предназначението и средата изменя и цялостния дизайн. Complex Planter е устойчив и с дълъг живот продукт. Решението за озеленяване ни доближава до природата и подобрява показателите на средата, която обитаваме. Изработен е от метал - материал с дълъг живот на употреба и бавна амортизация.

Complex Planter е създаден и произведен в България, дело на колаборацията между Botanic Lab и Ironic Fair. Директна поръчка през сайт или на живо в СКЛАДА.

www.botaniclab.bg