Ели Гутиерес, ES

Previous slide
Next slide

Ели Гутиерес е космополитна дизайнерка от Валенсия. След като завършва образованието си в родния си град, тя се премества в Лондон за магистратура по продуктов дизайн в Кралския колеж по изкуствата. Тази стъпка ѝ помага да формира ясна и елегантна визия за личния си дизайнерски почерк и да усъвършенства усета си за материали, цветове и текстури. По-късно Ели живее в Милано и Париж, където работи съвместно с имена като Патриция Уркиола, Филип Старк и Индия Махдави.

През 2016 г. Ели Гутиерес основава собствено мултидисциплинарно дизайнерско студио с дейност в Париж и Валенсия, което се фокусира върху продуктов и интериорен дизайн, инсталации и създаване на концепции за брандове и компании като Missana, Black Tone by JMM, Cimenterie de La Tour, Chevalier Edition, Geelli, Mad Lab, NT Forest. Signorini Rubinetterie и др. От 2020 г. тя е преподавател в магистърската програма по продуктов дизайн в университета Cardenal Herrera CEU във Валенсия.
Ели определя творческия си подход като космополитен и междукултурен, а себе си – като изследовател, който обръща внимание на детайлите, и пътешественик със съвременен и проницателен поглед върху прекрояването на традиционните норми на заобикалящата ни среда. Проектите ѝ се отличават с уникални, вплетени в продукта истории и често изпъкват с отчетлива и свежа елегантност. Работата ѝ се откроява с идентичност с акцент върху функцията, материала и детайла. Безусловната отдаденост на изработката, съчетана с добър усет към новите технологии, цветовете, автентичните материали и текстури, изгражда отличителния ѝ език – с внимание и уважение към всички детайли и стъпки, необходими за създаването на един проект.

*Симпозиумът на МЕЛБА представя Ели Гутиерес като лектор благодарение на подкрепата на Испанското посолство в България.