ВРЕМЕ: поп-ъп изложба MELBA X Fashion Days

КОГА

04.11.2022, петък | 19:00

Работно време: понеделник – неделя | 15:00 - 19:00

КЪДЕ

Галерия ПОРТ А
ул. “Триадица” 5, София

Всеки период от време носи своята история. Времето е нестабилна величина, зависима от различни процеси (климатични, политически, обществени). Времето ни убягва и по-често е трудно до го опишем. Времето обаче ни дава и перспектива напред и възможност да мечтаем, защото е и визия за всичко, което бихме могли да бъдем.

 

Изложбата ВРЕМЕ представя илюстрациите на 18 артисти, класирани от общо 204 участници в рамките на конкурса за авторско произведение върху тениска с тема ВРЕМЕ, проведен през лятото на 2022 г. по инициатива на МЕЛБА и Fashion Days.

 

Дали всичко минава с времето? Можем ли да върнем времето назад? Как да действаме във времена на глобални предизвикателства? И какви са визиите за по-добро бъдеще? Очакваме ви в галерия ПОРТ А, за да потърсим отговорите на тези и още въпроси, свързани с необятната тема ВРЕМЕ.

 

В рамките на изложбата ще покажем и тениските с илюстрация от графичната дизайнерка Михаела Ангелова, избрана сред всички 204 визуални предложения като победителка в конкурса. На място посетителите ще имат възможност да закупят тениска с авторското произведение на Михаела.

 

„Времето е миг, който съдържа в себе си миналото, настоящето и бъдещето. Един персонаж в три стадия – отместването на погледа му е действие, което живее в трите измерения на един момент.“, казва Михаела, която работи като графичен дизайнер и илюстратор в независимото студио за графичен дизайн PUNKT.


* Проектите са селектирани от жури в състав: Адриана Андреева и Бояна Гяурова от Studio Komplekt, Виктория Станчева от Fashion Days, Даниела Иванова от Garderob.bg и Васил Владимиров от FIG. фестивал.